wallpaper

Robert Seton

 
 Utbildning
1976Psykolog Stockholms Universitet
1979Gestaltterapeut Gestaltterapeutiska Institutet, Stockholm
1984Windsurfinginstruktör Bosön, Stockholm
1997Möt dig själv, steg 1-2
Mullingstorps institut för hälsa och utveckling
2001Terapeut Risk Center Horsens, Danmark
 Yrkeserfarenhet
1985 - ffStartat, äger och driver eget konsultbolag, Vägvisarna.
Konsultbolag, tillsammans med Jenny Seton. Arbetsområden: självkännedom, kommunikation, teambuildning, coaching, handledning och konflikthantering.
Vägvisarna har utvecklat två koncept och sedan genomfört dem hos ett antal uppdragsgivare – både offentliga förvaltningar och privata företag.
Koncepten är:
LMS, Lagarbete, Målstyrning, Systematisk problemlösning. Syftet är att utveckla en sk lärande organisation.
Det andra konceptet är ett utvecklingprogram för nyblivna chefer och blivande chefer. Programmet är 16 – 24 dagar fördelat över ett år.
2007 publicerade Robert Seton boken ”Håll Ihop – om att vårda sin relation. Robert Seton driver internetportalen www.relationssajten.se.
1981-88Huvudansvarig för utvecklingen av den egna kursverksamheten.
Startade tillsammans med 8 vuxna en kombinerad kursgård och miljöterapeutiskt boende, Kursbyn Korpberget i Ångermanland. Kursverksamheten var koncentrerad kring ämnena kommunikation, grupputveckling och relationer. Det miljöterapeutiska boendet inleddes med arbete med krigs- och tortyrskadade flyktingar. Efter några år ändrades den gruppen till missbrukare. I dag drivs kursgården som ett behandlingshem för missbrukare enligt Minnesota-modellen. 
1978 - 81Speciallärare - Klasslärare
Speciallärare som utvecklades till en klasslärartjänst efter krav från föräldragruppen i en klass med s.k. besvärliga elever. Följde denna grupp från Åk sju till Åk nio. NäsbyParksskolan i Täby.
 Personligt
 Några framträdande drag i min personlighet är:
Envishet kombinerat med tålmodighet och eftertänksamhet gör att jag oftast tar mig dit jag vill, om än ibland på ovanliga vägar. Jag är också bekväm med att växla mellan det individuella och det generella perspektivet i de flesta typer av diskussioner och resonemang.
 Privat
 Privat är jag gift, har tre egna barn, fyra bonusbarn och sju barnbarn. Fritiden går framförallt till familjen. Jag är inbiten seglare sen 40 år tillbaka och jag läser mycket. Både skön- och facklitteratur.